Κέντρο Εξυπηρέτησης Πυρόπληκτων Ι. Ναού [πλησίον Αγ. Βαρβάρας]


     *Λειτουργεί Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο 9:00 – 14:00 και Τετάρτη απόγευμα 5:00 – 7:00

   *Χρειάζονται: χειμωνιάτικα ρούχα για ενήλικες, αν όχι καινούρια σε άριστη κατάσταση μόνο, [μπουφάν, πουλόβερ, μπλούζες, κ.α.], δωροεπιταγές για ηλεκτρικά είδη και εργαλεία, έπιπλα και μικροέπιπλα σε πολύ καλή κατάσταση και θερμαντικά σώματα!

    
     *Επίσης χρειάζονται εθελόντριες για ενίσχυση των κυριών του συσσιτίου.

Από τις πρώτες ημέρες, συνεργεία εθελοντών [3 αυτοκίνητα], περιόδευαν την πολύ μεγάλη σε έκταση, πληγείσα περιοχή της ενορίας, καταγράφοντας ανάγκες, στηρίζοντας πληγέντες, πυροσβέστες εργάτες, εθελοντές, αστυνομικούς [με νερό, φαγητό, καφέ], διανέμοντας ζεστό μαγειρεμένο φαγητό, κρύο νερό, καθαριστικά, ξηρά τροφή, ψυγειάκια, φακούς, μάσκες, εργαλεία, φάρμακα, φόρμες εργασίες, Κ. Διαθήκες, βιβλία, Εικόνες. Παράλληλα το κέντρο Βοήθειας δέχονταν επισκέψεις πληγέντων για να δηλώσουν τις ανάγκες τους, να πάρουν ρούχα και τρόφιμα κ.α., ενώ λειτούργησε πολύ το σύστημα «Δώσε – Πάρε», δηλαδή η σύνδεση όσων προσέφεραν με όσους είχαν ανάγκη συγκεκριμένων πραγμάτων. Στο πλαίσιο αυτό συγκινητική και εκτεταμένη ήταν η «αναδοχή» ολόκληρων οικογενειών ή αναγκών τους από ιδιώτες χορηγούς. Επίσης δημιουργήθηκε λογαριασμός fb με την επωνυμία «Κέντρο Βοήθειας Πυρόπληκτων Ι. Ναού Αναλήψεως Ραφήνας», με στόχο την ανάρτηση των αναγκών μας και των προσφορών, ο οποίος είχε πολύ μεγάλη επσικεψιμότητα και βοήθησε πολύ στην κάλυψη αναγκών.
Με έναν πρόχειρο [και συντηρητικό υπολογισμό] μέχρι στιγμής:
1.      Μοιράστηκαν περίπου 7.000 μερίδες φαγητού
2.      Τουλάχιστον 25 τόνοι τροφίμων
3.      Τουλάχιστον 4 τόνοι ιματισμού
4.      Μεγάλες ποσότητες υλικών καθαρισμού
5.      Έχουν εξυπηρετηθεί από το κέντρο περισσότερες από 150 οικογένειες
6.      Έχουν δοθεί περίπου 40.000€ σε βοηθήματα
7.      Έχουν μοιραστεί περισσότερα από 300 εργαλεία κήπου
8.      Έχουν διανεμηθεί περισσότεροι από 12 τόνοι νερό
9.      Έχουν προμηθευθεί κάδους για μπάζα περισσότερες από 35 οικογένειες
10.  Δόθηκαν δωροεπιταγές αξίας 10.000€ για εξοπλισμό σπιτιού και μικροσυσκευές
11.  Προσφέρθηκαν περίπου 10 σπίτια
12.  Το Κέντρο δέχθηκε πάνω από 400 επισκέψεις για βοήθεια
13.  Κλινοσκεπάσματα σε 200 άτομα
14.  Είδη οικιακού εξοπλισμού σε 39 οικογένειες
15.  Σχολικά είδη σε 20 παιδιά
16.  Καινές Διαθήκες, βιβλία, προσευχητάρια, εικόνες σε περισσότερες από 50 οικογένειες.
Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία μας διαφεύγουν ή δεν μπορούν να αποτυπωθούν με αριθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη προσπάθεια του Ι. Ναού πλαισίωσαν περίπου 70 εθελοντές οι οποίοι έκαναν κατάθεση ψυχής όλο αυτό το διάστημα.
Τέλος η όλη προσπάθεια στηρίχθηκε ποικιλοτρόπως και κυρίως από την Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, αλλά και από τον δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, άλλες Ι. Μητροπόλεις, Ενορίες, Ι. Μονές, Ιδρύματα, Συλλόγους, Εταιρείες και Ιδιώτες.
Η προσπάθεια συνεχίζεται, μάλλον εντείνεται λόγω της έλευσης του χειμώνα, της ανάγκης τακτοποίησης των πληγέντων σε νέες οικίες και του γεγονότος ότι  όσο περνάει ο χρόνος η προσφορά μειώνεται. Γι’ αυτό παρακαλούμε για την στήριξή σας.

Για την Ενοριακή Φιλόπτωχο Αδελφότητα

π. Νικόλαος

Σχόλια

Αρχειοθήκη

Εμφάνιση περισσότερων